14-годишно момиче убито от токов удар с телефон във ваната

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Четиринадесетгодишно момиче реши да се изкъпе и взе мобилния си телефон със себе си. Тя прикрепи зарядно към него и положи жицата върху кърпа, за да не се намокри. Момичето, починало от токов удар, е открито от осиновителката си. Родителите на момичето, които имат медицинско образование, извършиха реанимация, но тя не можа да бъде спасена, научи Нюз2.

Роднините на момичето казаха, че тя обича да лежи във водата с телефон в ръка.

Влязох в банята, за да извадя Мади. Време й беше да си легне – спомня си Фелиша Оуенс, осиновителката на момичето. – Повиках името й, но тя не каза нищо.

Полицейско разследване установи, че смъртта на момичето е причинено от токов удар. Зарядното устройство, свързано към мобилния телефон, е било свързано към незаземен стенен контакт в банята чрез разклонител. Според разследващите момичето е починало, когато е извадило адаптера за зарядно устройство от телефона.

Лиза Гереро, специален разследващ журналист и електроинженерът Стив Фаулър решиха да проверят какво ще се случи с човек, ако мобилен телефон падне във водата.

След като постави устройството в напълнена вана, Стив измери нивото на напрежението – резултатът беше отрицателен. Стив обясни, че мобилните телефони сами по себе си не са източник на електрически ток и са относително безопасни.

Друг е въпросът, когато към телефона е свързано зарядно устройство. И ако цялостта на проводника също е нарушена, резултатите могат да бъдат пагубни. Веднага след като Стив пусна телефона във водата, свързан към електрическата мрежа чрез зарядно устройство, показанията на волтметъра веднага достигнаха максималните си граници. „Човек в тази вана вече би бил мъртъв“, коментира Лиза Гереро.

„Никога не използвайте устройство, включено в контакта до напълнена вана“, предупреждават участниците в експеримента.

Превод и редакция: news2

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: novinibulgaria@abv.bg

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook